onsdag 21 oktober 2009

Glatt inlägg i debatten!

Hejsan!
Här kommer vad jag sa i talarstolen. Konstigt nog var jag lugn hela tiden, utom att jag plötsligt blev väldigt rörd - det trodde jag inte eftersom jag fokuserade på GLÄDJEN. Inte konstigt att det finns något som heter glädjetårar.

"Kyrkomötesvänner!
Jag yrkar bifall till utskottets förslag i sin helhet.

I en människas liv finns tidpunkter vi minns. Vi minns glädje och sorg. Vi minns våra närmastes bortgång och sorgen därefter. Vi minns konfirmationen och när nya barn föds. Vi minns vår bröllopsdag.

Den här dagens debatt och morgondagens beslut kommer jag att minnas. Med glädje och stolthet.
Vad jag är glad att få vara med i en sådan kyrka, en kyrka där jag, liksom ALLA mina vänner får vara och inte lämnas utanför.

VI TILLSAMMANS ÄR KYRKAN och jag är övertygad om att Gud ser på oss med kärlek och gläds med oss idag. Tack."

AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP
NANNA

Debatten är igång

Jag kommer att tala men står långt ner på talarlistan. Frågan om Vigsel och Äktenskap (klicka för länk till Gudstjänstutskottet betänkande) är en fråga där det är tydligt att vi har olika åsikter - javisst - men det är inte den enda! Allt som oftast har vi olika åsikter, det är snarare regel än undantag.

Jag publicerar det jag säger i talarstolen senare! Jag har valt att inte argumentera så mycket, det finns många i kyrkomötet som talat bra. Vår grupp är helt enig i frågan vilket jag är särskilt glad över. Vi är helt eniga om att säga ja till det som utskottet föreslår, låt oss (kyrkan) viga, även homosexuella par, till äktenskap och låt oss behålla vigselrätten.

Vill ni så kan ni följa debatten på webb-tv.
Vi höres och synes snart igen.

AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP
NANNA