söndag 11 mars 2012

Gulställ på tuben

Den här mannen städar på Skanstulls T-bane-plattform.

Ibland kör han maskinen också och har nog fastnat på bild en gång förut också. Vardagshjälte! Sådetså!AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP NANNA

Serie-Orange-rapport från utlandet

Orange- och gulställ finns överallt i världen. Här kommer de jag hann knäppa under GBR-resan i augusti.
 Sheffield.
 Två bilder från Swansea
 Edinborough.
AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP NANNA

Storbrittanien del 4

Dag 4 24/7-11 Tisdag

Vi är de enda frukostgästerna i matsalen. Maken äter mest. Nanna äter Cockles (någon slags musslor) och sjögräsröra som smakar som spenat/nässel-röra och heter Lava Bread.

8:55 går tåget till Shrewsbury och vi anländer lite mörbultade. Vi längtar efter 1:a klass. Stan överraskar oss med att vara riktigt pittoresk. Vi äter en snabb lunch och drar väskorna tillbaka genom stan till stationen. Tåget tar oss rakt in i Wales - i en kurvig västgående vals mot kusten. När tåget delar på sig i Machynlleth åker vi längs kustlandskapet (vackert!) till Minffordd där vi ev. ska sova...kanske finns ingenstans att logera och då blir det att åka lite till.

Efter att ha letat upp ett fullt B&B blir vi tvungna att åka till Criccieth och ta in där. Trevligt hotell, men långt från stationen. Criccieth är en lite större ort med flera affärer, hotell och restauranger kring en huvudgata. Typisk Engelsk semesterort grundad på 1950/60-talet.

Vi åt inte pommes eller något annat friterat till middag utan istället Indiskt. Skönt. Mjuka sängar (och trevlig frukost dag 5).

Tillägg till dag 4: Vi träffade några trevliga fransyskor som använde två veckor åt att upptäcka Wales (enbart) med tåg och buss. De gav oss en av sina tåg/busskartor över Wales. Snällt. Kartan är bra, ska sparas.
 Ovan ett av endast två bilder från Shrewsbury. Next time!
 Här har vi kommit ut till den vackra kusten. Wales är verkligen vackert!

 Tågstationskarta över kuststräckan - det tar sin tid, även om tåget inte stannar till om ingen ska av eller på.
 Framme i Minffordd behövde vi vänta på nästa tåg och åka längre på den linjen vi åkt. Dag 5 åker vi tillbaka hit och går upp till den smalspåriga järnvägsdelen!

 Utsikt från hotellets framsida...
 och över vårt rum.
 Morgonen efter är vi utvilade. Maken har tre (!) glasögon.
 Riktigt fin liten stad, detta är ett av turistmålen. Såg dock inte till mycket turister utom vi...



AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP NANNA

Storbrittanienresan del 3

Dag 3 25/7-11 Måndag

Härlig Full English Breakfast-buffé på hotellet (Sheffield). Priset för hotellet halverades av att boka online (tips för framtiden)!
Tanken är att åka till Swansea idag. Tåg till Plymouth och vi hoppar av i Bristol Parkway för där går tågen lägligt och ofta direkt till Swansea.
Cardiff station är jättefin.
Framme i Swansea är Nanna trött och hungrig och gråter. Allt löser sig och vi köper vykort (till Pappa Urban som var i Swansea på språkresa 1958), frimärke, böcker och spelet Bananagrams innan vi äter och sover på Grand hotell. Bäst är att det är så nära stationen, sämst att Banoffiepajen precis tagit slut.
 Det gäller att hålla sig underhållen. Böcker, tärning, snack
och kort. Efter vår eftermiddag i Swansea också ordspel.



AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP NANNA

Storbrittanienresan del 2

Dag 2 24/7-11 Söndag

Hemskt skral frukost.
District och Central lines closed (pga att London ska ha OS 2012 visade det sig). Vi tar en snurr via Victoria line till St Pancras International Station.
9:30 till Sheffield.
Möte med Anna där!
Lunch direkt och en pint eller en halv. Vi gick via den stora festivalen hem till Anna. På vägen såg vi Millenium Gallery och silver från olika epoker - alla tillverkade på plats i Sheffield. Soffa lite, skönt. Käkade spanskt - gott! Tog en pint på The Bath Hotel - en pub och inte ett hotell där inredningen var väldigt oförändrad, bl.a. fanns två "rum" som traditionellt använts av lite "finare" respektive arbetare.
Till vårt fina hotell och sova lite. TACK ANNA (och Marek som skulle springa en halv maraton bara några dagar senare i San Francisco)!!!
 Det här är faktiskt det enda kortet på både Anna och mig, så det fick bli det.


 Sheffield visade sig från sin glada och fina, men kanske inte så välstädade, sida!

 Hit hoppas jag och maken återkomma någon gång för att se världscupens uppläsning i Snooker.



AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP NANNA