lördag 18 september 2010

Sista rycket, snart är det dags...

...ja så har det stått i ett antal mejl i inboxen hos mig den senaste tiden. Jag jobbar så mycket att jag inte hinner med att kolla allt, vara med på något och inte heller blogga - sorry alla ni som faktiskt läser.

Ändå tränger sig valet på och pockar på uppmärksamhet, på olika sätt.
Det är mycket som jag egentligen skulle vilja skriva om eller kommentera. De olika partiernas valkampanjer till exempel, eller hur det är svårt med vallöften hit och dit. Om lögnerna eller det som inte riktigt är lögn men inte heller sanning. Det är svårt för väljarna att se vad de ska rösta på bara genom att läsa en tidning eller se ett nyhetsprogram. Kanske också något om en kyrkomöteskompis inlägg om Fi!-initiativet (som ju angår i alla fall en av mina kära läsare men säkert flera, läs nästa inlägg av Marta om du är intresserad här). Vad betyder det egentligen att vara feminist idag? Och är ett parti lösningen? Kanske, kanske inte. Det får vi fortsätta tala om för det är tres importante!
Men inget av det där tänker jag skriva något om just nu, det får räcka men en kort kommentar om en annan sak.

Det sägs att man är oense om 15 miljarder. I de olika budgetförslagen. Det kan ju låta mycket - men med en statsbudget som ligger på 800 miljarder är det ganska så lite faktiskt. Så de politiska partierna kanske tänker lika kring de kommande åren vad gäller satsningar och annat bra (och dåligt). Därför blir det här valet, för mig, en strikt ideologisk fråga. När jag vet att det inte skiljer så mycket inser jag att de skiljer sig oändligt åt ideologiskt. Så nu är det back to basics för mig. Back to solidaritet och jämlikhet, syskonskap. Gemensamt ansvar och frihet. Alla dessa ord som blivit sammanblandade mellan partierna är egentligen mycket stora och allvarliga saker - som sköra ägg i bräckliga lerkrukor. Jag är tillbaka i det jag började i - hur jag vill att vi ska se på samhället och på gemenskapen. På varandra. Och imorgon är det dags. Vi ses vid valurnorna!

AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUPNANNA