torsdag 24 september 2009

Kyrkomötet del 1, sista dagen

Så är det nu fredag. Kyrkomötets sista dag. Idag ska alla utskott avsluta alla betänkanden som de fått på sitt bord. Utskotten är uppdelade i ett antal områden där man, så gott man kan, försöker dela in motioner och kyrkostyrelsens skrivelser.

Ibland vill ett utskott fråga ett annat om vad de tycker i ett visst ärende, då skickar man iväg det för yttrande. Yttrandena ska redan vara klara så att utskotten som skickat frågan kan avsluta sin egen behandling.

Det som är svårast med just vår behandling av ärenden i Kyrkorättsutskottet är att vi inte ska behandla sakfrågan utan endast om ändringen är möjlig att göra i kyrkoordningen. Ibland får vi dock lämna området lite grann, när diskussionsandan faller över oss mer än vanligt, det tillåter vår eminente ordföranden då och då. Sedan tar han oss vänligt men bestämt tillbaka till jorden igen. ;)Så här ser utsikten från mitt fönster ut - fint va'? Domkyrkan är ju så ståtlig!

Bra just nu:
  • Det är fredag och jag får snart åka hem till make och renoveringsprojekt. Jag känner att jag försummat allting lite genom att vara här, M får ju göra allt, men det här är viktigt :)

Bu just nu:
  • Det är fredag och kyrkomötet är slut - lite tråkigt är det alltid när man åker härifrån - men vi sätter igång igen i oktober.
  • Har sovit med öppet fönster så halsen är hackig. Det är tydligen kallt i Uppsala.
AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP
NANNA

EU-seminarium dag 3, Sept Kyrkomötet

Hejsan,
Just nu pågår ett seminarium om EU och kyrkorna. Det är ganska obalanserat vad som är intressant eller inte för oss som individer. Det märks också på närvaron, både till knopp och kropp. Jag har sett en ledamot sitta och sova nära en annan som sitter och är helt med, nickar och är engagerad. Så är det här, vi har olika tankar kring vad som är viktigt och vad som är givande.

Bra just nu:
  • Jag har Lizzie och trådlöst nätverk.
  • Lena Kumlin's (jurist vid kyrkostyrelsen i Finska kyrkan) liknelse mellan trepartssamarbetet (finska kyrkan, Svenska kyrkan och KEK's kommission) och ett, enligt henne, lyckat äktenskap. Mycket bra avslut på ett tydligt inlägg.
Bu just nu:
  • Funderar på om jag tycker att det här är bra...om ledamöterna inte närvarar vid seminariet - ska man då lägga energi på det? Bjuda in kunniga personer som kanske tror att vi är helt ointresserade osv?

Här en bild som jag tycker är talande (och tillräckligt anonym för oss ledamöter) från seminariet.

AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP
NANNA