måndag 21 mars 2011

Citat söndagen 21/3 samt ett om varvet runt jorden

"Sometimes words will leave me
and then I haveto scream"

P.S
Som P.S. får ni lite fakta om den dag som nu gått, det kommer från ett fantastiskt mail jag fick idag med en önskan om glad vår!
I år inföll vårdagjämningen den 21 mars kl: 00:21 precis. Här följer ett utdrag:

"Vår- och höst-dagjämning inträffar vid bestämda tidpunkter, dvs inte då "dag och natt är lika långa" även om detta gäller ungefärligen, utan vid tidpunkter som är (astronomiskt) definerade av att jordaxeln då är vinkelrät mot linjen mellan jordens och solens medelpunkter. Händelsförloppet är alltså på mikrosekundnivå av typ: ...icke nu, icke nu, NU, icke nu, icke nu, ... (påminnande om en viss snapsvisa). Solen står vid dessa definierade tidpunkter rakt över jordens ekvator.I det astronomiskt korta perspektivet, ett par hundra år eller så, finns det finns särskilda skäl att uppmärksamma just årets vårdagjämning!
Det är nämligen så att med största sannolikhet ingen av oss kommer att uppleva ytterligare en vårdagjämning den 21 mars som vi växelvis varit vana vid under lång tid.
Från och med 2012 och till och med 2047 kommer denna dagjämning alltid att inträffa den 20 mars. Dagen blir därmed lätt att komma ihåg
Därefter kommer händelsen lite varierande att inträffa 19 eller 20 mars.
Först år 2102, 91 år från nu, är det dags för 21 mars att återigen göra entré. Fascinerande eller hur? (Ja, jag visste väl att ni skulle tycka det!)

Dessutom gäller att årets tal 2011 är det 305:e primtalet, så det så!"

GLAD VÅR!
AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP NANNA