fredag 6 februari 2009

Livets ljusa sida

Okej - vi vet ju alla att vi måste leva det här livet som att det vore vårt enda (för det är det antagligen). Ändå är det som om alla andra har det mycket bättre än just jag (läs du). För man har svårt att se det som är super i sitt eget liv och det är inte så ofta som man stannar upp och kan säga att man är helt lycklig.

Men andra kan vi se på med vad man skulle kunna kalla för avund om man hårddrar det. Vi har mycket lättare att se det positiva hos andra än oss själva. Vi har mycket lättare att se vad som är bra och lyckligt i andras liv än i våra egna.

Nu kommer ett slags uppdrag - kolla in ditt eget liv och upptäck vad som är bra och vad som är skönt, vackert osv.

Typ när man kollar på gamla bilder och minns gamla goda tider...då har man det mycket lättare att se vad som var kul när det där hände än när man faktiskt var där.

Det finns någonting som heter mindfulness som har blivit mer och mer poppis på sistone. Mindfulness handlar om att verkligen vara här och nu och känna efter i nuet. Det är lite grann som en sådan övning jag tycker att vi bör göra. Så att vi kan hålla kvar den där känslan av att allt är bra och den där känslan som fanns i ögonblicket som precis har förflutit.

Livet är ju inte helt enkelt, och det behöver det inte heller vara. Men jag tror att vi inte behöver vara lika skakis som vi vanligen är.

Min kompis Malin la upp den här länken och sa att just så här känner hon sig idag. Så jäkla bra. Precis så. Ibland finns de där stunderna och det är så mycket värt att känna efter just då!
Lyssna på Kenta och tänk att han skrev den här trots att hans liv inte var en dans på rosor...

Just idag är jag stark...

Hör av dig om din solskenshistoria!
Ur hjärtats djup - Nanna