lördag 22 augusti 2009

Gammal plats, ny erfarenhet

Hejsan alla.

Jag har inte hunnit uppdatera bloggen på ett tag och det har i första hand att göra med att jag börjat mitt sista år i skolan på ett tag (hoppas vi!)

Församlingspedagogutbildningen på Sigtuna Folkhögskola

Att vara församlingspedagog betyder lite olika saker beroende på var du arbetar och vilken profil man har i respektive församling. Förenklat och för sådana som inte känner några församlingspedagoger själva kan man säga att det är en person som i församlingen (inom Svenska kyrkan i mitt fall) arbetar pedagogiskt. Men det kan också betyda att man har hand om information utåt eller göra andra saker också. Under länken kan man läsa bättre formulerade ord om yrket...

Klassen är en eklektisk blandning med potential.
Lärarna är bra och inspirerande.

Skolan är samma gamla vanliga...men...den är också helt ny. Det är helt annorlunda att gå en annan utbildning efter att ha vant sig vid någonting under två år.
Störst förändring är faktiskt klassrummet Gula salongen som känns mer ombonat med böcker längs väggarna och gardiner i fönstren (Tack förresten till Anja som jag tror är den som ordnat detta). Gamla fina Akvariet är mer som en enorm plaskdamm för fritidsledarna med trästolar som knakar och efterlämningar från äldre avgångsklasser på väggarna och i taket. De fyller båda sin funktion men man märker känslomässigt skillnaden lättare än man beskriver den.

I nästa vecka åker alla kyrkliga kurser till Valdal i Norge. Jag har varit där förut men under helt andra premisser, då var det snöstorm och tält, nu är det säng i hus och lätt vandring som gäller.
Vi ska under en timma (!) berätta vår livsberättelse.

...hur gör man det?

Jag återkommer väl med ett inlägg om resan när vi kommer tillbaka.

Hörs då och tills dess...AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUP
NANNA