söndag 28 juni 2009

Om att kasta

Fyra semesterveckor har jag och maken i år. Två har gått sin snabba gång redan och vad har vi gjort? Jo - kastat. Vi har kastat i källarförrådet och vi har kastat i klädkammaren. Förutom lite rensning i sovrummet har jag har dessutom rensat ut böcker ur bokhyllan, nästan en och en halv hyllmeter. Det är stort, i alla fall för mig.

Att rensa har blivit lättare, men det är fortfarande mycket jobbigt tycker jag. Förra gången vi rensade i källaren satt jag på betonggolvet och grät. Ja, jag grät faktiskt medan jag rensade ut trasiga gamla leksaker som jag inte riktigt kunde minnas (och några jag kom ihåg väldigt väl förstås) och grejor som jag aldrig riktigt använt men som plötsligt blev mig väldigt kära.

Den här gången hade jag tagit hjälp av olika själv-hjälps-böcker för att peppa upp mig inför uppgiften. Olika böcker och nätverk hade fått igång mig och min förståelse över att man måste rensa om man ska få någon ordning. Jag har mycket långt kvar men jag är på väg...

Har du också problem med såna här grejor och behöver uppamma geist innan rensningsprojektet?
Jag rekommenderar:
Sink Reflections av Marla Cilley (och därigenom Flylady.net som är ett nätverk för oss som är oorganiserade från start, man blir medlem gratis och kan få en massa stöd, och mailbombning).
Ordning och reda - inifrån och ut av Julie Morgenstern (tyvärr slut på förlaget men går kanske att få tag på utomlands, Julie Morgenstern är amerikan från början och den engelska titeln är Organization - from the inside out. Den är jättebra och har många infallsvinklar - inte bara att rensa och slänga...Kolla in JM's hemsida här).
Rensa i röran men Feng Shui av Karin Kingston

Nu ska jag rensa skrivbordet! Swootch!