tisdag 21 oktober 2008

Dags för andra sessionen

Så var det dags för andra veckan av arbete i Svenska kyrkans Kyrkomöte. Mellan idag och fredag (21-24 oktober) har vi arbetsplenum. Nu ska vi lyssna till många talare och fatta en mängd olika beslut under veckan framför oss.

När vi väl samlas är alla taggade, det märks inte minst på kyrkomötets "egen" blogg där inläggen duggat tätt under dagen.

Idag är kyrkomötet som den mest fokuserade myrstack du någonsin kan tänka dig. Alla springer vi stressat runt och (förhoppningsvis) arbetar intensivt med att gå igenom och plädera för och diskutera alla de frågor som ska tas upp under veckan. Idag har vi ett ganska roligt inslag - utan beslut - nämligen frågedebatten. Det är alltid lite av en mjukstart inför ofta långa kvällar och ibland nätter med överläggningar.


Jag ser verkligen fram emot dessa timmar, även om de ibland blir jobbigt att sitta länge och lyssna. Tidigare år har jag handarbetat samtidigt som jag lyssnat. Det har inte alltid uppskattats av andra ledamöter, men jag har mycket lättare att lyssna om jag samtidigt gör något med händerna. Det är mitt sätt att kombinera att vara en arbetsmyra och utesluta myror i brallan.

Nu måste jag inta min plats. Mer om frågor och tankar senare.

AB IMO PÉCTORE (ur hjärtats djup)