fredag 28 november 2008

Goda Nyheter 2

Det finns fortfarande underbart ärliga och vänliga människor!

För några dagar sedan tappade (!) jag mitt SL-kort.
Hemskt.
Mitt säsongs-SL-kort som går ut i december.
Dubbelt så hemskt.

Som Stockholmare fäster man sig skrämmande mycket vid sin möjlighet till kommunikation.

Jag var, milt uttryckt, ledsen.
Jag ringde och grät en skvätt i luren på Matts (han var på jobbet och tyckte att jag tog i väldigt mycket för att bara handla om ett kort).

Sedan kom jag på att jag kanske, ja kanske, kanske hade tappat det på ICA Ringen. För att inte tappa hoppet fullständigt så ringde jag dit.

"Då blir du glad nu" sa tjejen "för vi har det här. Du kan hämta det när som helst. Fråga bara efter mig".

Glädjeskutt.
Dubbelt glädjeskutt.

Mänskligheten är inte i fara. Människor är fina varelser. De är goda och ärliga och vänliga och lämnar in saker de hittar på golvet bland trasiga nötter och utspilld mjölk i matbutiken.
Jag älskar mänskligheten.

Tack!

Ab imo péctore, ur hjärtats djup!

Goda Nyheter 1

Trots att jag hankar efter med skolarbeten, hemmet inte städas tillräckligt, vi väntar på elektriker etc så introducerar jag ett nytt tema på inläggen här på bloggen.

Välkomna alla vänner till -
GODA NYHETER

I gråa tider, med slask och mörker och med julen flämtande i nacken behöver vi goda nyheter. Jag tänker inte förneka det mörka, men jag ska inte skriva om dem på minst en vecka!
Vi behöver positivism (ja visst är det härligt med språk!!) i våra liv.

I denna anda ber jag härmed att få berätta om flera glada, och "nya", nyheter.

Flera i bekantskapskretsen har fått barn. Till den vackra världen vill jag härmed välkomna Oscar och Li.

Sex veckor gamla Oscar föddes hemma på badrumsgolvet av modiga, vackra och isländska mamma Brynja. Den lille gossen är grundkursens egen lilla parvel och mycket mycket söt. Som det ska vara. Pappa är mångsysslare och importerar bland annat kokosolja. Mamma spelar piano på ett bländande sätt och är nybörjare vid orgeln.

Li, bara sju dagar gammal idag, är det nya kärleksbarnet till franska Antoine och danska Mia. Gratulationer till föräldrarna!
Pappa är pumpaälskande trädgårdsmästare som kan göra sin egen fläderblomsdricka utan att rynka pannan och mor är en designälskande tjej med med en kompis vars syster har en hund som heter Lila (om jag kommer ihåg rätt - fast jag var inte helt nykter när vi sågs - alltså hunden och jag).

Välkomna alla barnen till solen (att ge till ljuset heter det ju på italienska).

Ab imo péctore (ur hjärtats djup)