lördag 1 november 2008

Vad ska man ha på sig?!

Ikväll ska jag på skiva...30-årsskiva. Det ska bli så skoj så, men just nu är det mest lite panikkänsla inombords - för vad ska man ha på sig?!

Normalt är det väldigt kul att klä upp sig för fester - det är något jag gillar. Den här gången kan jag inte riktigt reda ut tankarna.
Anledningen för att det är svårt den här gången är flera, låt mig dela med mig och se om det är solklart för er.

Först är det så att det råkar vara lördagen den första november, i år är detta både Alla helgons dag och Allhelgonadagen. I Sverige är det ju relativt ovanligt än så länge att ha Hallowen-fest och med alla dagarna som heter något med helgon som flyger runt är det ganska vanligt att en sådan fest hamnar på en annan dag än den 31 oktober (då den firas i tex USA).
Så nu är frågan - ska man ha lite mer läskiga grejer på sig? Eller ska man helt ignorera datumet?
Min man tyckte att jag skulle ha svart på mig - och en pumpabrosch! Först skrattade jag bara och sedan blev jag osäker - tänk om det är något sådant som jag bör fundera på.

För det andra har min värd för kvällen skrivit ett förtjusande, men ganska förvirrande, klädkod till festen i fråga. Det är ju såklart detta som gör beslutet så mycket svårare den här gången. Det står nämligen såhär: "Kom som Du är, lämna smokingen och aftonklänningen hemma. Jeans och T-tröja funkar gott och väl!"

Okej jag kör på det, det blir jeans och tröja, men det känns lite nedklätt på ett så stort firande som det här är. Plus att det är stor chans till att resten av gästerna är helt fantastiskt klädda. Nåja, vad är väl en bal på Långholmens folhögskola!
Helt fantastisk!

ps. en vän till mig ska gifta sig i februari nästa år och visade mig hur inbjudningarna till bröllopet såg ut och där var klädkoden: Kostym, fint.
Jag känner själv inte igen just den här typen av klädkod, vad betyder fint i förhållande till kostym? Även om detta inte är en formell typ av klädkod tyckte det var gulligt i alla fall och det är alltid svårt när det gäller bröllop och finare tillställningar. ds