onsdag 29 september 2010

Ett foto i timmen (ca) 08.00


Tåget till Uppsala igen. Flyttar mig för att barnfamilj ska kunna sitta tillsammans. Hamnar bredvid suckande man, suck. Känner mig ganska glad men det sticker i ögonen.

Ansikten i Uppsala del 1


Denna kvinna står staty längst bak i Uppsala Domkyrka o jag tittar alltid till henne när jag är där. Det finns så klart svar på vad konstnären tänkte men för mig finns frågorna kvar. Är det längtan man ser i hennes blick? Eller sorg? Varför står hon så till synes tvekande? Är hon på väg eller står hon still? Vad tänker hon på i sin blåa kappa? Jag vet ju att den blå färgen är jungfru Marias färg, men det är väl inte Maria? Eller är hon en av alla Marior som finns i världen?

Kyrkomötet session 1

Som läsarna av den här lilla bloggen säkert redan vet sitter jag i Svenska kyrkans Kyrkomöte och jag har tidigare år skrivit något kring hur det är och så här...
Imorgon lovar jag att skicka några kort som representerar en liten gnutta av min tillvaro här i Uppsala där mötet hålls.
Jag funderar också på att göra en EFIT - ett foto i timmen imorgon. Bara för att visa att jag typ bara sitter i samma rum hela tiden...haha...vi får se om det är genomförbart - det är nästa fråga. Men jag lovar som sagt att skicka några foton från min tur hit den här gången.
AB IMO PÉCTORE - UR HJÄRTATS DJUPNANNA