måndag 22 september 2008

Min gröna axelvärmare...


Som en del av att fira betraktelsebloggen lägger jag nu upp bilder och beskrivning av ett av mina virkprojekt - den gröna boleron.

Här till vänster ser ni inköpen, fyra färger och två sorter av ullgarn. Alla inköpta på Marias Garn på S:t Paulsgatan 20. http://www.mariasgarn.se/

Där köpte jag även två helt nya virknålar i trä, underbara att arbeta i, smidiga och sköna för handen...det kändes bra att lyxa till just när det gäller virknålarna.

Mönstret hittades på Garnstudio.com och gjordes om så att det passade mitt garn och min tanke, det var skönt att det blev en relativt enkel variant så här första gången man köper finare garn och verkligen vill arbeta med ett projekt lite längre tid.


Här ser ni de fyra nystanen, det främsta garnet är grå-blått Drops Alpaca och underbart mjukt. Det användes genom hela arbetet, två trådar - en med alpacagarnet och en med grönt eller ljusblått garn.

Jag var riktigt noggrann när jag började och gjorde för första gången en äkta provlapp för att se till att allt blev "perfekt" i passform och för att jag skulle få lite känsla för att virka med två trådar och i det här materialet.

Arbetet tog inte så lång tid alls, det görs nästan helt med stolpar och jag var passionerat ivrig att få min fina produkt. Detta var första gången jag gjorde någonting som ens liknade ett "eget" tänk...normalt har jag följt alla instruktioner till punkt och pricka och nu började jag förstå att jag kunde välja själv och att jag var ganska fri i tekniken! Skitkul för att vara helt ärlig!

Till slut en bild på hur ränderna utvecklar sig...det här är bara i början av projektet och slutresultatet blev riktigt bra tycker jag själv. Lycka till med alla era egna arbeten!!!

AB IMO PÉCTORE (ur hjärtats djup)

Start av en dammig trend

Så börjar då en möjlighet att uttrycka sig, i blogg-form that is, en aning sent måste jag säga.
Jag startar detta arbete mitt i brinnande höstterminshysteri - ännu bättre! ;-)

Imorgon åker jag till Kyrkomötet, Svenska Kyrkans högsta beslutande organ, och kommer förhoppningsvis kunna formulera ord till några meningar om detta under veckan som går. Som vanligt är det saker som ska förberedas innan och det är nästan alltid intensivt.

I år är det färre motioner än förra året vilket är bra för en stressad själ. För er som inte vet det så kan man enkelt säga att Kyrkomötet delas upp två sessioner, där den första ger möjlighet att på djupet arbeta fram förslag som kyrkomötet bör anta och den andra ger tid att fatta alla beslut. Jag är placerad i ett utskott som arbetar med kyrkans "lagbok" Kyrkoordningen (jajamen, det kan läsas på två sätt).

Det här året har, och kommer att handla mycket om att återerövra det som varit gammalt och dött (?).
Jag försöker erövra mina gamla second-hand-älsklingar, trenden att virka tills händerna stumnar, att blogga, att tala om min tro, att erövra min lust till att studera och skapa mera och så vidare...vi får se vart allt detta leder men jag är på god väg.

AB IMO PÉCTORE (ur hjärtats djup)