fredag 3 oktober 2008

Biblioteken är mumsmums

Det luktar så där härligt. Ni vet. På biblioteket. Och allra mest luktar det på Stockholms Huvudbibliotek. Just den här byggnaden hör dessutom till mina all-time-favs , med sina runda väggar och rad efter rad av böcker i tre våningar - hääärligt!

Jag har idag spenderat en timma där för att sniffa fram bra böcker om gudstjänster och om vad människor vill "ha" för något när de går till kyrkan. Det är ett STORT ämne, och spännande, så jag hoppas att jag ska kunna hitta en trevlig vinkling på mitt lilla arbete som jag skriver i skolan just nu.
(Har ni några tips på bra böcker i ämnet är ni mer än välkomna att skriva in dem i kommentaren...).

Jag kommer från en stor bokslukarfamilj, jag är uppvuxen med höga och proppfulla bokhyllor. När jag sen träffade den man jag förälskade mig i hade jag tur - han själv och hans barn är också storläsare.
I min nya, "egna", familj så är vi dessutom hooked på Fantasy vilket är ännu mer fantastiskt och tursamt...i mitt föräldrahem och bland syskon och deras familjer är det i princip bara jag och min far som har tagit till oss den genren. Ja och för några år sedan så upptäckte också en av mina kära systerdöttrar denna förtrollade värld...det smittar av sig.

Fanfic* är det som står på tapeten i familjedotterns liv och det är något jag själv har kvar att upptäcka...har inte känt mig så dragen till det än men det kanske kommer.
Inte ens när man har ett så stort utbud som huvudbiblioteket har man mycket fantasy som vi inte har läst och då får man småningom gå vidare till spinn-offs eller vad man ska kalla Fanfic.

AB IMO PÈCTORE (ur hjärtats djup)

*Fanfic (fanfiction) är en ny "genre" där fans av en viss bok eller författare fortsätter skriva berättelsen om världen eller karaktärerna själva, oftast på nätet. Det är särskilt vanligt inom Fantasy, men finns också inom andra genrer. Flest har nog fortsättningarna på Harry Potter blivit, de breder ut sig som en löpeld. Av förklarliga skäl varierar kvalitén på Fanficen men en del fanficförfattare har själva fått mängder med fans.
(Kanske kommer fanfiction på fanfictionen på fanfictionen...)